The Hobbit, The Lord of the Ring dan Kisah Akhir Zaman

Artikel kali ini menyingkap sebuah filem yang agak popular tidak lama dahulu, ia merupakan filem dari Hollywood, ia tidak lain adalah filem Lord of the Ring. Mungkin ramai antara kita yang sekadar menonton filem tersebut tanpa berfikir serta merenung mesej yang tersembunyi di sebalik filem tersebut, Alhamdulillah dengan izinnya saya berpeluang untuk mengupas serba sedikit pesanan yang tersembunyi untuk di kongsikan bersama.

Filem Lord Of The Ring (LOTR) bukanlah filem yang bertema sejarah. Mengapa? Jika kita lihat sejarah dunia, tidak ada suatu periwayat atau mana-mana buku sejarah mencoretkan mengenai sejarah sebegitu. Ia juga bukan filem yang berunsurkan fantasi magis seperti Harry Potter, tetapi di dalamnya terdapat adegan-adegan pertempuran menggunakan sihir sihir. Ia juga bukan filem fantasi, kerana kandungan ceritanya mengandungi makna-makna tertentu. Malah ia juga bukan filem seram, sebab tidak terdapat babak yang mengaitkan dengan kepercayaan hantu didunia ini.

Filem LOTR adalah sebuah filem yang dikelaskan sebagai METAFORA FUTURISTIK. Dengan kata yang lebih mudah untuk kita fahami maksudnya, filem itu sarat dengan mesej serta imiginasi dan gambaran mengenai kehidupan yang bakal terjadi pada masa hadapan. Ia bukan perkara yang bersifat imiginasi, Tanda-tanda atau gambaran yang digambarkan di dalam filem LOTR adalah melambangkan TANDA-TANDA KIAMAT. Jika anda berpeluang menonton filem tersebut buat kali kedua, cuba anda perhatikan, begitu banyak persamaan-persamaan yang mereka gambarkan mengenai kehidupan manusia menjelang Hari Kiamat. Tetapi mereka bijak berselindung dan kebanyakan adegan-adegan itu dikaburkan dan diletakan didalam kesamaran dengan harapan kita semua tidak Nampak hakikat sebenar dan terpengaruh dengan mesej yang ingin mereka sampaikan.

Menurut Wes Penre, penyiasat konspirasi bidang hiburan, bagi melihat rahsia tersirat 'Illuminati' pada filem LOTR, haruslah terlebih dahulu kita melihat kepada latar belakang pencipta karya ini, iaitu J.R.R Tolkien. Menurut buku Rahsia Yahudi Dalam Filem Hollywood, J.R.R Tolkien merupakan seorang penulis novel sekaligus agen yang bertanggungjawab untuk memperkenalkan konsep hidup Illuminati kepada masyarakat dunia. Huraian lanjut berhubung J.R.R Tolkien sebagai agen Illuminati bagi bidang hiburan boleh didapati didalam buku terbitan MoonMedia itu.

Mordor = Markas dajjal Laknatullah

Beberapa istilah yang digunakan di dalam cerita LOTR

*Jalan ke utara = ke utara Iran menuju ke Armenia.
*Di antara dua gunung = Gunung Kaukasus.
*Kaum hampir mereka tidak memahami perkataan = Kaum Armenia.
*Tembok besi = Daryal Gorge/Gerbang Iberian/ Gerbang Kaukasia. 

Sauron = All Seeing Eyes = The False Messiah

The All of Seeing Eye

Dinding = Isengard

Witch king = Yajuj & Majuj

Gandalf = Imam Mahdi

Aragorn = Isa almasih

Pedang Nabi Muhammad = Al-Battar

Di atas pedang Baginda S.A.W dikhabarkan terdapat tulisan Arab yang berbunyi : ‘Nabi Daud AS, Nabi Sulaiman AS, Nabi Musa AS, Nabi Harun AS, Nabi Yusuf AS, Nabi Zakaria AS, Nabi Yahya AS, Nabi Isa AS, Nabi Muhammad SAW’. Diyakini bahawa pedang (Zulfaqar) yang akan digunakan Nabi Isa AS kelak ketika dia turun ke bumi kembali untuk menghancurkan Dajjal Laknatullah.
Piramid = Lambang Firaun / Piramid Giza, Menara Babylon (akan di bangun oleh Illuminati)

Film LOTR memiliki jalan cerita yang bagus. Jika kita menonton filem ini, kita dapati tiada langsung mengandungi unsur-unsur lucah, perlakuan yang tidak bermoral dan pemujaan berhala (syaitan), aksi-aksi percintaan pemuda dan pemudi. Filem ini amat luar biasa dari pelbagai aspek. Meskipun ia di terbitkan di Hollywood.

Saya teruja dan berasa sangat hairan mengapa Hollywood meluluskan pembikinan dan penyiaran filem seperti ini?, Padahal ianya terang-terangan telah mengambarkan kekalahan empayar pimpinan dajal laknatullah di akhir zaman nanti. Sedangkan seperti yang kita ketahui Hollywood merupakan sebahagian dari perancangan NWO (New World Order) dan merupakan antara fitnah-fitnah awal dajal laknatullah sebelum ia muncul di akhir zaman nanti. Mungkinkah ini strategi ATASBAWAH? Iaitu strategi dimana akan membuatkan penonton berfikir bahawa "semua ini hanyalah fiksyen semata-mata". Penonton perlu ingat bahawa agama Islam, Kristian dan bangsa Yahudi mempunyai sejarah yang sangat rapat. Justeru untuk mengatakan ia satu kebetulan sahaja, adalah satu mustahil.

Apa yang saya fahami melalui metafora dari filem LOTR lebih kurang begini:

Saat ini jaringan freemason antrabangsa, terus menjalankan rencana yang telah di susun oleh dajjal laknatullah, ia bergerak serentak, dengan penuh komited, dan tidak kenal penat, untuk memperbesarkan empayar kerajaan kejahatan Dajjal (Mordor). Dari sisi pembangunan ekonomi, jaringan informasi, politik, ketenteraan, budaya, pemikiran serta ideologi. Mereka terus bergerak. Agen-agen Freemason di negara itu dianggap sebagai hamba-hamba kepada anak buah Sauron yang sangat fanatik dan bekerja membi-buta tanpa mengenal erti penat. Mereka sedang mempersiapkan bagi kedatangan “The False Mesiah” iaitu dajjal Laknatullah di “The Promise Land” (Palestin).

Sementara kekuatan bagi puak anti Zionis, baik dari kalangan Islam mahu pun Nasrani, juga sedang bergerak menyusun strategi dan kekuatan masing-masing. Suatu saat nanti akan ada kesepakatan antara kekuatan Islam dan Nasrani ini untuk menghadapi, melawan dan menghancurkan Zionis laknatullah.

Sedikit peringatan, Yahudi hari ini bukanlah pengikut Taurat peninggalan Musa AS. Mereka adalah pengikut fahaman-fahaman sihir dari zaman Fir’aun di Mesir. Yahudi saat ini mengikuti Talmud, bukan Taurat. Meskipun, katanya masih ada Yahudi yang setia mengikuti Taurat. Tetapai majoritinya Yahudi yang mengimani Talmud, mereka bukan Ahlul Kitab, tetapi orang musyrikin. Kerana mereka adalah penyembah dajjal Laknatullah atau simbol-simbol paganisme Mesir Kuno. Tentera-tentera dajjal ini bukan pengikut Musa AS, Tetapi mereka adalah musuh sejati Musa AS. Nenek-moyang mereka, Bani Israil penderhaka, mereka telah menyia-nyiakan ajaran Musa AS ketika dirinya diutus kepada Bani Israil. Yahudi hari ini lebih tepat disebut: Pengikut SAMIRI, bukan Musa AS.

Masalahnya, kita menyaksikan filem Lord Of The Ring sekadar hiburan semata-mata, tanpa cuba memahami mesej yang hendak disampaikan, sayang sekali.

Majoriti filem Hollywood tidak berkualiti serta boleh dilabel murahan. Kebanyakan filem-filem keluaran mereka penuh dengan propaganda serta mesej tersembunyi seperti The Matrix, Chlinder List, Salt dan banyak lagi. Namun ada juga yang memiliki elemen-elemen yang berkualiti dan mengadungi pesanan untuk diteladani.

Di antara persamaan isi filem LOTR dengan Tanda-tanda Kiamat antara lain sebagai berikut:

1. Intisari cerita film LOTR adalah pertarungan diantara golongan putih dan golongan hitam. Begitu juga saat menjelang Hari Kiamat nanti, akan terjadi pertarungan besar antara kaum Muslimin dengan kaum Yahudi.

2. Di dalam film LOTR, Ketua bagi unsur yang jahat di perlihatkan menggunakan kekuatan ilmu hitam dan sihir yang bermata satu. Ia tidak ubah kepada perkaitan dengan The False Mesiadi akir zaman nanti.

3. Filem itu turut mengambarkan terdapat dua puak yang kuat dan besar bergabung untuk melawan empayar kejahatan. Di akhir zaman nanti terjadi pergabungan antara umat islam dan nasrani (yang telah mengimani Allah setelah Nabi Isa AS turun) untuk menentang kaum yahudi zionis ini.

4. Di dalam filem itu mempelihatkan seorang yang bernama Aragorn sebagai pemimpin yang berjuang menghancurkan kejahatan. Ia tidak lain bersamaan dengan peranan Nabi Isa AS yang akan turun ke dunia untuk memimpin umat islam untuk menghancurkan dajal laknatullah.

5. Juga, terdapat seorang pahlawan yang berani dalam membela kebenaran. Setelah empayar kejahatan Mordor hancur pahlawan itu di angkat menjadi ketua. Posisi pahlawan ini di dalam tanda-tanda kiamat sangat menyerupai posisi Imam Mahdi.

6. Di akhir babak cerita ini digambarkan empayar kejahatan hancur seluruhnya dan tidak ada yang tersisa. Begitulah perkaitan dengan empayar dajal laknatullah nanti, di akhir zaman empayar ini akan hancur dan kaum yahudi zionis akan hancur dan bercerai berai.

7. Sebelum empayar kejahatan (Mordor) ini hancur, mereka telah mencapai kemajuan-kemajuan yang hebat dan pesat dari sudut kekuatan ketenteraan dengan kekuatan yang mereka ada mampu mengepung kekuatan dari kaum yang baik di sebuah lembah. Di akhir zaman nanti begitulah persamaannya, kaum yahudi akan menjadi sangat kuat dan berkuasa seperti yang kita lihat di Israel kini, mereka memperlekeh-lekeh serta membuat sesuka hati kepada umat islam, Namun akhirnya kekuatan yahudi zionis ini akan hancur seperti hancurnya empayar yahudi zionis laknatullah.

8. Kunci kekuatan empayar kejahatan adalah “sang mata satu” (Sauron). Semakin kuat dirinya, semakin kuat pula kerajaannya. Namun saat dia hancur, maka hancurlah seluruh empayar kejahatannya. Begitulah hubungan antara dajjal laknatullah dengan kaum Yahudi zionis terkutuk di Akhir zaman nanti.

9. Hancurnya kekuatan “sang mata satu” ditambah pula dengan jatuhnya cincin yang dibawa Frodo di sebuah kawah gunung berapi yang membara. Begitu pula digambarkan, nanti di Akhir zaman dajjal laknatullah ketika melihat Nabi Isa As., dia akan meleleh seperti garam yang meleleh.

10. Dalam filem itu digambarkan bahwa tokoh “sang mata satu” bukan muncul dari bangsa jin atau makhluk lain. Ia berasal dari seorang raja di masa lalu. Di dalam Tanda-tanda Kiamat disebutkan, bahwa Dajjal itu sejenis manusia. Lahir dari keluarga Yahudi di Isfahan, Iran saat ini.
Bagi anda yang belum menonton filem The Hobbit, boleh memuat turun filemnya dibawah. Filem ini, bagi yang tahu kaitan antara kisah Yajuj Majuj dan suatu bangsa dari Tembok Darial pasti akan menyedari persamaan jalan cerita - Tema cerita "suatu kaum minoriti dari bawah tanah, yang cuba pulang ke tanah air mereka untuk memperoleh kemerdekaan" persis "minoriti Yahudi dari Eropah yang kembali ke The Holy Land untuk membentuk sebuah negara baru yang kononnya tanah asal mereka."

The Hobbit An Unexpected Journey (2012) BluRay 720p
 
Single Link
Bllionuploads - full speed



[via]

Share this article :
 

+ ulasan + 26 ulasan

Anonymous
26 December 2012 10:36

macam mna nakdownload ek? dia minta no telefon bimbit...

Anonymous
26 December 2012 11:28

1) klik skip ad
2) masukkan Captcha
3) klik download now

Anonymous
26 December 2012 11:52

ade software utk join ketiga2 part ni tak

26 December 2012 12:31

pakai 7zip
klik kanan kat file 001
extract here..

Malayu Sarawak
26 December 2012 13:58

HJsplit pun boleh.

Dari dulu hamba suka cerita LOTR siap ada game lagi.

And Alhamdulillah hamba sudah tahu maksud cerita itu hinggalah tuan empunya blog mencpta artikel ini. maka bertambah lah keyakinan hamba.

Nama game dia The Lord Of The Ring : The BATTLE OF MIDDLE EAST.
Kenapa middle east.

Sebba islam ada di middle east.

Anonymous
26 December 2012 23:38

assalamualaikum...terima kasih atas pencerahan tuan admin..saya suka tengok citer ni...LOTR memang citer mengenai perang di akhir zaman...pendapat hamba, cincin LOTR = cincin nabi sulaiman, tongkat yang gandalf pakai tu = tongkat nabi musa..hantu @ roh yang bergabung dengan gandalf = perang akhir armeggedon adalah perang antara manusia dan jin islam melawan jin kafir serta tentera dajjal..bermaksud segala ilmu zionist adalah ilmu ajaran kitab talmud..dengan izin ALLAH...hamba perasan banyak cerita lagi tentang penzahiran Dajjal...contoh transformer 1,2,3..cuba dengar pembuka kata transformer 3..BUT WE'RE ALREADY TOO LATE..ada maksud tersembunyi yang ckp dalam..AVENGERS,MATRIKS,BATMAN,AVATAR dan banyak lagi...HOLLYWOD ADALAH WAYANG DAJJAL,MIND CONTROL..satu lagi nak ingat saya sendiri dan di luar sana, 21.12.2012 adalah akan bermula pintu armegeddon..dengan kata lain tanda-tanda besar kiamat akan muncul..akan berlaku pembukaan 4 dimensi alam ghaib(alam kayangan selepas jin,dengan izin ALLAH)..bertasbih memuji ALLAH dan selawat kpd baginda MUHAMMAD SAW..mohon admin cerita pasal avatar,avengers

Anonymous
26 December 2012 23:38

assalamualaikum...terima kasih atas pencerahan tuan admin..saya suka tengok citer ni...LOTR memang citer mengenai perang di akhir zaman...pendapat hamba, cincin LOTR = cincin nabi sulaiman, tongkat yang gandalf pakai tu = tongkat nabi musa..hantu @ roh yang bergabung dengan gandalf = perang akhir armeggedon adalah perang antara manusia dan jin islam melawan jin kafir serta tentera dajjal..bermaksud segala ilmu zionist adalah ilmu ajaran kitab talmud..dengan izin ALLAH...hamba perasan banyak cerita lagi tentang penzahiran Dajjal...contoh transformer 1,2,3..cuba dengar pembuka kata transformer 3..BUT WE'RE ALREADY TOO LATE..ada maksud tersembunyi yang ckp dalam..AVENGERS,MATRIKS,BATMAN,AVATAR dan banyak lagi...HOLLYWOD ADALAH WAYANG DAJJAL,MIND CONTROL..satu lagi nak ingat saya sendiri dan di luar sana, 21.12.2012 adalah akan bermula pintu armegeddon..dengan kata lain tanda-tanda besar kiamat akan muncul..akan berlaku pembukaan 4 dimensi alam ghaib(alam kayangan selepas jin,dengan izin ALLAH)..bertasbih memuji ALLAH dan selawat kpd baginda MUHAMMAD SAW..mohon admin cerita pasal avatar,avengers

Anonymous
27 December 2012 00:24

Mana nko tau tarilkh 21/12/2012 adalah pembukaan 4 dimensi alam ghaib ,buka kn kh rahsia ghaib tu hanya Allah sja yg maha tahu

Anonymous
1 January 2013 13:41

Gandalf sama dgn imam mahdi? jauh pggang dari api..
Jgn la sume benda nak disamakan..
legolas sama dgn apa plak? frodo? saruman? ada kaitan sket trus disamakan.. mcm aku time kecik2 dulu laa, main keta sorong bwk laju2 trus perasan tgh bwk keta lumba, sbb dia ada tayar.. samalah tu.. ;-)

btw, thanks for the link..

Anonymous
2 January 2013 09:36

Tidak Benar bhw Harun Yahya mengklaim diri sebagai Imam Mahdi

Telah beredar berita di internet sejak bbrapa tahun lalu bhw Harun Yahya
mengklaim diri sebagai Imam Mahdi, benarkah?

Ini tanggapan Harun Yahya langsung sebagaimana dimuat di:

1). Youtube saat menjawab pertanyaan Dr. Zakir Naik:
http://www.youtube.com/watch?v=FKCi8cNbCHY

2). Situs resminya www.harunyahya.com pada kolom FAQ (Frequently Asked
Question):

http://www.harunyahya.com/bilgi/faq

Berikut terjemahannya:

PERTANYAAN: Ciri-ciri Mahdi sangat cocok dengan Anda, Anda tampaknya
mengisyaratkan pada diri sendiri, tidakkah hal itu bertentangan dengan agama?

JAWABAN HARUN YAHYA: Orang boleh curiga atau menduga dengan penuh harap bahwa
saya adalah Mahdi tersebut berdasarkan ciri-ciri jasmani saya. Ketika kita
melihat gambaran fisik Imam Mahdi (as) dalam hadits memang ada kemiripan yang
sangat dekat. Wajah saya dan ciri-ciri tubuh saya mirip, memang benar, sangat
mirip dengan gambaran tersebut. Saya seorang yang jujur, dan saya mengatakan
saya memiliki kemiripan dekat. Tapi bukan berarti saya harus menyatakan diri
sebagai Mahdi. Menurut Al-Qur'an, seorang Muslim tidak bisa mengatakan dia
adalah Mahdi. Adalah haram membuat klaim seperti itu karena seseorang mungkin
masuk surga atau neraka. Jika seseorang mengatakan dia adalah Mahdi, [berarti]
dia mengaku ditakdirkan masuk surga. Wahyu diperlukan bagi seseorang untuk
mengklaim sebagai Mahdi. Dan karena, menurut Al-Qur'an, tidak ada kitab suci
baru atau nabi baru dengan sebuah kitab suci yang akan muncul, adalah mustahil
bagi saya untuk membuat klaim seperti itu.
Klaim semacam itu berarti orang yang membuat klaim [sebagai Mahdi] tersebut itu
telah keluar dari agama dan bukan lagi seorang Muslim. Tapi tentu saja, semua
umat Islam berharap menjadi seorang Mahdi. Menjadi Mahdi adalah berkah yang
besar. Seorang Muslim akan ingin menjadi seorang waliyullah dan masuk surga.
Tapi dia tidak bisa mengklaim dirinya sebagai Mahdi.

Saya bukanlah Imam Mahdi dan tidak mengklaim sebagai seorang Mahdi. Saya tidak
akan pernah membuat klaim seperti itu. Saya telah bersumpah dengan nama Allah
tidak pernah membuat klaim seperti itu selama saya hidup. Tapi saya secara
terbuka menyatakan bahwa Imam Mahdi (as) telah muncul. Pernyataan Badiuzzaman
Said Nursi mengenai masalah ini, hadits-hadits Nabi (SAW) kita dan petunjuk
dalam Alquran semua membuatnya sangat jelas bahwa Imam Mahdi telah datang.

Anonymous
3 January 2013 08:38

anon 1 jan : otak ko tu yg mcam budak2 kecik. admin just bandingkan karektor film nih dgn psamaan dlm kisah akhir zaman.

and 4 ur info, dlm stp agama d dunia nih, like Kristian, Yahudi even BUDDHA, masing2 ad kepercayaan yg akan dtg penyelamat d akhir zaman nnt. refer buku Konspirasi Galaktik 2012 Muhammad Nurani Maarif.

karektor gandalf tuh myb dr pndgn Kristian. ttp still ad psamaan dgn Mahdi sbb smua agama pecaya yg akn dtg penyelamat d akhir zmn.

Anonymous
4 January 2013 02:32

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) DVDScr 800Mb Mkv

http://www.ddmf.biz/2013/01/the-hobbit-unexpected-journey-2012.html

Anonymous
8 January 2013 01:42

untuk pengetahuan tuan

70,000 yahudi telah keluar dari Isfahan (iran) ke Israel dan USA selepas revolusi 1979

salah seorang yahudi itu pernah menjadi Presiden Israel

Anonymous
8 January 2013 17:39

Salam,

kalu dari pengamatan saya, watak2 mereka ini cuba untuk disamakan, dan secara x langsung minda kita dan aqidah kita cuba ditipu, watak Gandalf lebih menjurus kepada Nabi Isa AS, sbb perwatakan Gandalf lebih kepada kisah nabi Isa yang mana beliau telah diangkat ke langit (Gandalf (the grey wizard) telah tewas semasa pertarungan dlm episod 1 - fellowship of the ring) dan Gandalf kembali semula ke dunia sebagai Gandalf the white wizard utk berjuang bersama aragorn dlm episod yg kedua (the two towers) cuma kita diputar belitkan dgn Gandalf menggunakan kuasa sihir (sihir pastinya HARAM dalam Islam), sedangkan Nabi Isa menggunakan mukjizat yang dikurniakan Allah SWT kepadanya.

Cuba perhatikan pada episod yg kedua (the two towers) bila Gandalf berpesan kepada aragorn, "Look to my coming on the first light of the fifth day, at dawn look to the east."
(Gandalf. LOTR The Two Towers)

Bila mana Aragorn terperangkap akibat dikepung oleh tentera Dajal, Gandalf datang dgn membawa bala tentera (persis kisah pemuda bani tamim) yang datang dari Timur (at dawn look to "THE EAST") untuk membantu Aragorn.

Dan dlm episod yg ketiga aragorn ditabalkan menjadi raja IBARAT kisah Imam Mahdi yg akhirnya berjaya menjadi pemimpin dunia.

golongan pengikut2 Dajal ini tahu mereka akan kalah, cuma cerita ini dikisahkan utk memesong aqidah kita secara x langsung, dan mereka juga cuba untuk menghiburkan hati mereka yang duka sebab mereka tahu Allah akan mengalahkan mereka akhirnya. Kita perlu berhati2 dgn permainan mereka, yg cuba mempermainkan minda dan aqidah kita.

WAlluha'lam...

10 January 2013 10:34

Tak berkesempatan nak tengok filem ni lagi..thanks for the info

Penciptaan Robot Kuratas Satu Kejayaan Atau Kemusnahan?

Anonymous
10 January 2013 12:03

Pernah tengok movie 300.

movie ni pun sebenarnya di ambil daripada hadith-hadith nabi..dimana peperangan tentera islam dan tentera Rome.

Anonymous
9 February 2013 10:20

Movie LOTR jika direnongkan ianya seakan2 menceritakan detik2 Akhir Zaman. Movie tersebut mungkin cedukan berdasarkan Doktrin Imam Mahdi seperti yg terdapat dlm Hadis2 Nabi SAW. Lalu direkacipta oleh pihak Barat dgn ditokok tambah fahaman sesat mereka sendiri. Hingga orang yg telah mati dikatakan bisa rebirth dan bertugas semula. Begitu juga mereka selitkan kehadiran cerita Abrahah dgn pasukan Tentera Bergajah, tetapi peranan kehebatan Malaikat Ababil tidak nampak menyerlah...


Jika salah faham ianya bisa melencongkan fikiran kita dari apa sebenarnya yg dimaksodkan dlm Hadis2 Nabi SAW itu. Jalan cerita LOTR itu dan watak2 yg dilakonkan itu dikira bagus dijadikan sebagai sedikit gambaran, pengajaran dan renungan Akhir Zaman.

Namun perjalanan, perjuangan, keperkasaan dan watak2 Imam Mahdi beserta Pemuda Bani Tamim dlm misi dan tugas2 semesta utk menghapuskan kepalsuan, kedurjanaan dan kesesatan Sang Dajjal Al-Masikh diAkhir Zaman ini, adalah tersangat jauh berbeda dari apa yg dibayangkan dlm movie LOTR itu...

8 March 2013 09:06

Salam,
berkaitan tulisan ni - satu lagi nak ingat saya sendiri dan di luar sana, 21.12.2012 adalah akan bermula pintu armegeddon..dengan kata lain tanda-tanda besar kiamat akan muncul..akan berlaku pembukaan 4 dimensi alam ghaib,
ya..saya juga berpendapat begitu 4 tahun yg lalu. yg mana juga menjadi salah faham pelbagai pihak yg mengatakan Akhir zaman ni lambat lagi.Kita semua baru memasuki Era Kiamat.( tarikh kiamat sebenar takder sapa yg tahu, tapi surely lepas dajjal dah mati dan Isa di makamkan di Dunia ni - yelah dia kan skipped death dulu..so even Rasulullah pun ada makam kat sini.) dan for sure lepas kemangkatan Imam
kesayangan kita ) then sapa lagi yg tinggal lepas tu? no guidance..no leadership. kita semua akan jadi lebih teruk dari zaman jahiliah.
then matahari punya pergerakan pun berubah. mcmna pulak tu? bleh tukar tukar ikut suka hati nak ke barat then timur? The Arrival video ada menceritakan teorinya..seperti yg kita semua sedia maklum.Wallahualam.

lord of the rings - memang memberi gambaran tentang kisah akhir zaman - malah telah di olahkan dgn lebih berkesan di dalam game MMORPG nya (online )saya tahu sbb saya salah sorang pemainnya. every word every dialogue memang cakap dalam mcm bro yg kat atas tu komen.:)
The World is Darkness, Knowledge is light, but knowledge without Truth is a mere shadow - Holy Quran.
Salam.

14 March 2013 04:16

salam sejahtra untuk yg punyo blok ini,
saya sangat terkesan dengan smua tulisan anda,
stlah saya pahami isi dari flm ini,ternyata benar,ceritanya mengalir dr kisah akn akhir zaman/kiamat nantik,

#sukses selalu empunya blok##

Anonymous
19 March 2013 06:12

Movie Constantine apa kurangnya.....ade jgak unsur2 seperti movie LOTR...

Anonymous
31 March 2013 04:02

Hemmm kalo dah melayu tu melayulah juga..pantang jer nmpk orang pandai sikit cepat2 dia pun nk tunjuk pandai kondem sana kondem sini..apa salahnya menegur dgn cara yg berkhemah dan saling bimbing membimbing utk kemajuan dari hentam menghentam!! Pastu sibuk nk claim imam mahdi dr kalangan bangsa dia..just nk tumpang glamour dan syok sendiri2..suruh bersatu sesama sendiri sanggup mati demi fahaman politik sempit masing2..harap2 bangsa ni cepat lah sedar dan bangun gosok gigi mandi pagi pakai baju g skolah semula..blajar elok2 pahamkan apa yg cikgu ajar..

Anonymous
26 September 2013 19:02

BANGGANG NYA BENDA NI....BUANG MASA AKU...

Anonymous
25 October 2013 03:40

bukan cicin tu...masa zaman nabi daud a.s,setahu sya..nama israel tu da mksud..is=ratu isis..puteri cerdik...ra=amen ra..tu firaun keberapa entah yg mgku dia tuhan..el= masa ni umat nabi Daud a.s...diaorang sembah planet saturn...tu yg symbol yahudi ni..bnyak symbol yg berkaitan...

20 December 2013 08:31

Tak semua orang Yahudi dan Kristian itu Zionis.

Ada yang masih kekal beriman pada Allah. Akhlak yg terpuji. Kalah org Islam ini.

Hidayah belum sampai lagi tu. Tanggung jawab kitalah utk menyampaikannya.

14 April 2014 21:19

BENTUKLAH PASUKAN MILITER PADA SETIAP ZONA ISLAM
SAMBUTLAH UNDANGAN GUBERNUR MILITER ISLAM

Untuk para Rijalus Shaleh dimana saja kalian berada,
bukankah waktu subuh sudah dekat? keluarlah dan hunuslah senjata kalian.

Firman Allah: at-Taubah 38, 39
Hai orang-orang yang beriman, mengapa kamu jika dikatakan orang kepadamu: “Berperanglah kamu pada jalan Allah”, lalu kamu berlambat-lambat (duduk) ditanah? Adakah kamu suka dengan kehidupan didunia ini daripada akhirat? Maka tak adalah kesukaan hidup di dunia, diperbandingkan dengan akhirat, melainkan sedikit
sekali. Jika kamu tiada mahu berperang, nescaya Allah menyiksamu dengan azab yang pedih dan Dia akan menukar kamu dengan kaum yang lain, sedang kamu tiada melarat kepada Allah sedikit pun. Allah Maha kuasa atas tiap-tiap sesuatu.

Firman Allah: al-Anfal 39
Dan perangilah mereka sehingga tidak ada fitnah lagi, dan jadilah agama untuk Allah.

Peraturan dan undang-undang ciptaan manusia itu adalah kekufuran, dan setiap kekufuran itu disifatkan Allah sebagai penindasan, kezaliman, ancaman, kejahatan dan kerusakan kepada manusia di bumi.

Allah Memerintahkan Kami untuk menghancurkan dan memerangi Pemerintahan dan kedaulatan Sekular-Nasionalis-Demokratik-Kapitalis yang mengabdikan manusia kepada sesama manusia karena itu adalah FITNAH

Firman Allah: al-Hajj 39, 40
Telah diizinkan (berperang) kepada orang-orang yang diperangi, disebabkan mereka dizalimi. Sesungguhnya Allah Maha Kuasa untuk menolong mereka itu. Iaitu
orang-orang yang diusir dari negerinya, tanpa kebenaran, melainkan karena mengatakan: Tuhan kami ialah Allah

Firman Allah: an-Nisa 75
Mengapakah kamu tidak berperang di jalan Allah untuk (membantu) orang-orang tertindas. yang terdiri daripada lelaki, perempuan-perempuan dan kanak-kanak .
Dan penindasan itu lebih besar dosanya daripada pembunuhan(al-Baqarah 217)

Firman Allah: at-Taubah 36, 73
Perangilah orang-orang musyrik semuanya sebagai mana mereka memerangi kamu semuanya. Ketahuilah bahawa Allah bersama orang-orang yang taqwa. Wahai Nabi! Berperanglah terhadap orang-orang kafir dan munafik dan bersikap keraslah terhadap mereka.

Firman Allah: at-Taubah 29,
Perangilah orang-orang yang tidak beriman, mereka tiada mengharamkan apa yang diharamkan Allah dan Rasul-Nya dan tiada pula beragama dengan agama yang benar, (iaitu) diantara ahli-ahli kitab, kecuali jika mereka membayar jizyah dengan tangannya sendiri sedang mereka orang yang tunduk..

Bentuklah secara rahasia Pasukan Jihad Perang setiap Regu minimal dengan 3 Anggota maksimal 12 anggota per desa / kampung.
Siapkan Pimpinan intelijen Pasukan Komando Panji Hitam secara matang terencana, lakukan analisis lingkungan terpadu.

Apabila sudah terbentuk kemudian Daftarkan Regu Mujahid
ke Markas Besar Angkatan Perang Pasukan Komando Bendera Hitam
Negara Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

Mari Bertempur dan Berjihad dalam Naungan Pemerintah Khilafah Islam, berpalinglah dari Nasionalisme (kemusyrikan)

Masukan Kode yang sesuai dengan Bakat Karunia Allah yang Antum miliki.

301. Pasukan Bendera Hitam
Batalion Pembunuh Thogut / Tokoh-tokoh Politik Musuh Islam

302. Pasukan Bendera Hitam Batalion Serbu
- ahli segala macam pertempuran
- ahli Membunuh secara cepat
- ahli Bela diri jarak dekat
- Ahli Perang Geriliya Kota dan Pegunungan

303. Pasukan Bendera Hitam Batalion Misi Pasukan Rahasia
- Ahli Pelakukan pengintaian Jarak Dekat / Jauh
- Ahli Pembuat BOM / Racun
- Ahli Sandera
- Ahli Sabotase

304. Pasukan Bendera Hitam
Batalion Elit Garda Tentara Khilafah Islam

305. Pasukan Bendera Hitam Batalion Pasukan Rahasia Cyber Death
- ahli linux kernel, bahasa C, Javascript
- Ahli Gelombang Mikro / Spektrum
- Ahli enkripsi cryptographi
- Ahli Satelit / Nuklir
- Ahli Pembuat infra merah / Radar
- Ahli Membuat Virus Death
- Ahli infiltrasi Sistem Pakar

email : angsahitam@inbox.com
masukan dalam email kode yang dikehendaki
misalnya 301 : (untuk batalion pembunuhh Thogut / tokoh-politik)

email : seleksidim@yandex.com

27 May 2014 20:19

kepada Anonymous
25 October 2013 03:40

takde ilmu sila pi ngaji, dalam Al- Quran, Allah memanggil cucu cicit nabi yaakob sebagai bani Israel maksudnya children of israel. Israel itu panggilan untuk nabi Yaakob bermaksud orang yang berjalan malam.

kepada blogger, j.r.r tolkien mendapat idea menulis Lord of the ring berdasarkan pengalam beliau waktu WW1 dan dia menggunakan crita bible mengenai perang armageddon (perang akhir zaman) versi kristian dalam menulis novel ini.

kepada melayusarawak - tajuk game ialah middle earth bukan middle east.

Post a Comment
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MacJay.Net - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger