Syiria Lebih Utama Berbanding Palestin Untuk Jihad

ISU SEBENAR YANG BERLAKU DI SYRIA

Isu sebenar yg berlaku di Syiria.. kedatangan Ulama' Sunnah Syiria, Sheikh Muhammad Ali al-Sabuni di UKM, menerangkan keadaan saudara kita di sana. BESARNYE FITNAH SYIAH LAKNATULLAH!!

Syeikh mengatakan ada 3 sebab negara Syiria lebih DIUTAMAKAN dari Palestine untuk jihad:

1) Beliau mengatakan keadaan di Syiria lebih teruk dari Palestin. Umat Islam telah ramai dibunuh dgn kejam.. Banding dgn Palestine, walau bertahun-tahun telah dijajah dizalimi, IBARAT kematian rakyat palastine 60 ribu org pad tempoh 60 tahun..

Tapi di Syiria, 60 ribu yang telah TERKORBAN dengan HANYA TEMPOH 2 TAHUN kekejaman berlaku.. tapi itu baru yang diwar-warkan.. yang ditulis.. tapi sebaliknya ada lagi kematian yg tidak direkod berpuluh2 ribu lg kematian..
2) Sebab telah keluarnya fatwa dari ulama-ulama seluruh dunia, mereka bdasarkn Quran dan Sunnah melihat keutamaan negara Syiria tu yg istimewa.. dimana bumi Syiria adalah bumi Dimasyh: tempat Nabi Isa akan turun nanti, Syam Syiria.. dan Imam Mahdi mengikut dalil al-Quran.
3) Jadi jihad di negara Syiria kerana bantu syiria ibarat bantu Palestine.. tapi isu di Syiria ramai org tak tahu brbanding dgn Palestine.. di Syiria tidak dibenarkan diwar2kan sgala mklumat, tiada media..tidak benarkan bantuan masuk pun.

Kata Sheikh, "tiada satu pun masjid di syiria yg tidak dibom!", masjid di hina..org Syiah mencabuli wanita ahli sunnah dlm masjid.

di Syiria tiada Hospital untuk bantu org Sunnah.. jika mereka dibom,mereka dibiarkn macam tu je..kesakitan hingga mati. si emak tak boleh tolong dan akan rahsiakn kematian ahli keluarganya, jika tidak akan ditangkap dan dibunuh juga.
SYIAH buat kekejaman kerana dia brpegang bahawa halal darah ahli sunnah wal jamaah.. mereka percaya jika dpt sembelih ahli sunnah, darahnya di bumi ni..akan dpt bangkitkn ketua mereka nanti iaitu: al Masih ad Dajal laknatullah!!!

*jadi Ulama TU PESAN: , mereka taknak bantuan hanya duit sbb bukan boleh bawa masuk di syiria, bukan hanya doa kita2 je.. tapi beliau PESAN: sampaikanlah kepada yg lain.. ambil tahu cakna tentang negara Syiria, agar semua tahu dn brsatu..

*Beliau PESAN LAGI: pilihlah PEMIMPIN yg BENAR2 NK BAWA ISLAM UNTUK NEGARA.. krana pmimpin yg benar2 kpd Islam je yg boleh prcaya.. yg lain tiada pmbawakn kpd Islam yg sbenar..
RENUNG2KANLAH...

sumber: Ammar Network
sumber gambar: We Are All Syria
Share this article :
 

+ ulasan + 4 ulasan

debu
21 December 2012 at 19:34

Ya Allah,
kepada engkaulah ku serahkan sekalian nasib saudara-saudaraku.
Wahai yang maha rahmat..
wahai yang maha pengasih...
wahai yang maha penyanyang.

Anonymous
2 July 2013 at 22:33

BENERKAH SYRIA LEBIH UTAMA UTK JIHAD BERBANDING PALESTINA..?? Terlalu rumit utk kita perkatakan. Konflik diSyria adalah antara Syiah dgn Sunni sudah lama berlarutan. Betapa perit mata kita memandang, perit lagi bahu saudara2 Sunni kita menanggong menderita diSyria. Perlu diingat jarum2 Yahudi Sang Dajjal memang bijak, licik mengatur langkah. Dgn memberi bantuan ketenteraan kepada Sunni utk menentang Syiah diSyria, Islam sama Islam berperang hingga musnah. Dajjal pintar bermain kayu 3, Dajjal licik menyamar sambil membantai sama kedua2 pihak. Dlm masa yg sama Dajjal pintar menipu fakta sebener..

Cita2 Yahudi utk mengujudkan "ISRAEL RAYA" bageikan sudah hampir tercapei. Kalo regim Syiah Basyar Assad berjaya ditumpas, bermakna Sunni pula berkuasa. Sunni pula terperangkap termakan budi dibelenggu dgn pengaruh2 Dajjal Yahudi, AS dan sekutu2nya. Dasar Sang Dajjal adalah sama seperti apa yg telah mereka lakukan diIraq... Rasanya koq dari sini bakal ujud kekal bertapak Regim Sufyani dibumi Syria.. Dari sini bermula operasi Dajjal serta bala tenteranya dari "The Knight Templers" dsbnya, bangkit mengepong utk menyerang pasukan Al-Mahdi.. Pintu masuk antara Barat dgn Dunia Arab, itulah Istanbul. Sudah kedengaran politik Turki mula berkocak... Wallahu'alam....

7 July 2013 at 00:04

siapa kata jihad di syiria lebih utama dari pada di palestin,,,ngawur omongan ulamak ini,,,di syiria pihak pemberontak telah di bantu zionis ,arab saudi,qatar,yang notabene pro zionis,,,,untuk membunuh sesama muslim satu aqidah percaya allah dan nabi terakhir muhammad,,,trus saudara kita yang di palestin yang nota bene telah di tindas di tanah airnya oleh bangsa kafir zionis malah di anak tirikan sama ulamak satu ini,,,astaqfirulloh kita harus hati'' menyingkapi para ulama' di akhir zaman,,,takut nanti seperti satu hadis nabi,,,akan ada ulama' di akhir zaman seburuk'' ulama' yang ada di bawah langit dan fitnah akan muncul dari mereka,,,

Anonymous
12 October 2013 at 21:38

ulama diatas bukan gila, tapi untuk membebaskan palestina memang kota damaskus (suryah) harus dibebaskan dahulu, dan kekuatan islam dimesir juga harus bangkit, ketika suryah dan mesir memiliki kekuatan islam yang besar maka palestina dapat segera di bebaskan. bukankah seperti itu cara yang dilakukan solahudin al ayubi untuk membebaskan palestina dari cengkraman tentara selib beberapa abad silam

Post a Comment
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MacJay.Net - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger