Konspirasi Dunia - Jarum Yahudi di Nusantara

Indonesia tidak akan bertoleransi (berhubung) tindakan negara lain yang mengancam kedaulatan, termasuk melanggar batas sempadan. ”Tidak ada kompromi soal kedaulatan,” menurut Jurucakap Presiden, Julian Aldrin Pasha, Selasa (11/10/2011).

Hubungan Indonesia (dan Malaysia) kembali panas. Setelah sekian lama, dua buah negara serumpun-seakidah ini kembali dihangatkan dengan isu nasionalisme yang sama sekali tidak ditekankan oleh  ulama-ulama Melayu dahulu. Kesnya perkara kecil, namun luar biasa bagi pihak nasionalis, yakni permasalahan sempadan Camar Bulan di Sambas yang didakwa telah diceroboh oleh Malaysia.

Kita harus membuka mata bahawa konflik antara Malaysia dan Indonesia ini tidak terjadi dengan sendirinya. Ada unsur-unsur pemicu api yang mengakibatkan asap (kebakaran) besar. Persoalannya siapakah pemetik api itu? Muslim? Tidak, kerana kita hanyalah korban.

Prof. Dr Dato’ Nik Anuar Nik Mahmud dari Institut Alam dan Tamadun Melayu, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) bersetuju bahawa wujud campurtangan pihak luar dibalik perseteruan kedua-dua negara serumpun Muslim ini.

Dalam memoir buku Thomas Raffles dinyatakan, Barat harus memastikan bahawa alam Melayu ini lemah. Bagi melemahkannya, Raffles telah mengusul dua buah strategi.
  1. Imigran-imigran asing dibawa masuk ke alam Melayu (Nusantara) supaya wilayah ini tidak menjadi kawasan Melayu, melainkan (kawasan) majmuk (orang-orang China dan India dibawa masuk).
  2. Memastikan bahawa Raja-raja Melayu di Semenanjung Tanah (ﺕ) Melayu (ﻡ), Sumatera, Jawa dan sebagainya, tidak mengambil para ulama Arab menjadi penasihat mereka. Justeru, tujuan asal mereka sememangnya untuk memisahkan dunia Arab dengan Melayu.
Bersatunya antara Malaysia dan Indonesia membentuk Imperium Islam Melayu inilah yang sangat ditakuti oleh Zionisme. Mereka sedar bahawa bangsa Melayu berpotensi kuat dalam membangkitkan (semula) Islam dari tenggara Asia, maka oleh itu jalur ini harus dihabisi, walau dengan apajua caranya.

Pengalaman bangsa Indonesia yang begitu mudah diadu domba adalah kunci yang selalu mereka (zionisme) pegang sejak dari zaman devide et impera. Selain itu, kita juga harus faham bahawa Thomas Stamford Raffles sendiri adalah seorang ahli pertubuhan Freemason. Menurut Th Stevens dalam bukunya Gerakan Freemasory - Raffles pada tahun 1813 telah dilantik sebagai mason bebas di bantara “Virtutis et Artis Amici”. “Virtus” merupakan suatu bantara sementara di ladang Pondok Gede di Bogor.

Kawasan ladang tersebut dimiliki oleh Wakil Suhu Agung Nicolaas Engelhard. Di situ Raffles dinaikkan pangkat menjadi ahli (gezel), dan hanya sebulan kemudian dinaikkan menjadi meester di lodge “De Vriendschap” di Surabaya.
Raffles pula yang mendirikan Singapura moden yang kini menjadi pangkalan Israel di Asia Tenggara. Agen-agen Zionis melalui Singapura adalah penghasut sebenar dalam mengeruhkan hubungan sesama Muslim Melayu. Kebanyakan perasuah dari Indonesia juga menetap di Singapura setelah merompak wang rakyat Indonesia. Mereka tidak mahu memerterai perjanjian ektradisi dengan Indonesia semata-mata untuk melindungi golongan perasuah kerana golongan tersebutlah yang membawa banyak wang ke Singapura.

Singapura adalah sekutu Zionis. Ingatlah apa yang dikatakan oleh Lee Kuan Yew pada teman rapatnya diperingkat pimpinan kerajaan yang juga menteri pertahanan Dr Goh Keng Swee, ketika diperingkat awal pembentukan The Singapore Armed Forces (SAF) :
“Kita mesti memastikan kehadiran Israel tidak diketahui umum, supaya tidak mendatangkan tentangan dari orang Islam yang tinggal di Malaysia dan Singapura”.
Sedikit terjemahan maklumat berkaitan penubuhan SAF yang dipetik daripada laman sesawang Indiadefence [http://www.indiadefence.com/SingAF.htm]  : 
14. Ini adalah masalah Singapura. Penduduk pulau yang kecil ini 670 kilometer persegi (Israel 30 kali lebih luas) majoritinya berbangsa Cina, dan mereka berada diantara dua negara Islam iaitu Malaysia dan Indonesia. Sehingga 1965, Singapura masih lagi sebahagian Malaysia. Pada tahun tersebut British mengambil keputusan untuk keluar dari jajahannya ke timur Terusan Suez. Dalam proses yang pantas Singapura dipisahkan daripada Malaysia.

15.Singapura mengisytiharkan kemerdekaan pada 9 Ogos 1965. Dan pada masa tersebut ia hanya mempunyai dua rejimen infantri, yang telah ditubuhkan dan diketuai oleh pegawai British. Dua pertiga tenteranya bukannya penduduk Singapura, dan pemimpin mereka tidak yakin dengan kekuatan tenteranya. Menteri Pertahanan, Goh, menghubungi Mordechai Kidron, bekas duta Israel ke Thailand untuk meminta bantuan. Kidron tiba di Singapura dalam beberapa hari bersama Hezi Carmel dari Mossad. “Goh memberitahu kita hanya Israel, negara kecil yang dikelilingi negara umat Islam, dengan tentera yang kuat, boleh membantu mereka membina tentera yang kuat, tentera yang dinamik”, menurut Carmel. Kedua-dua orang Israel menemui Lee, yang menulis “beritahu Keng Swee untuk menunggu dulu sehingga Lal Bahadur Shastri, Perdana Menteri India, dan Presiden Nasser dari Mesir membalas surat saya untuk membentuk tentera Singapura”.

16.Adalah tidak pasti samada Lee percaya India dan Mesir mampu atau berminat untuk membentuk tentera Singapura. Ramai Israel percaya ianya adalah taktik semata-mata. Selepas beberapa minggu India dan Mesir mengucapkan tahniah diatas kemerdekaan mereka tetapi tidak menawarkan bantuan ketenteraan. Lee mengarahkan Goh untuk mengubungi terus pegawai Israel.

17.Pada masa yang sama, sejurus laporan oleh Kidron dan Carmel, pertahanan Israel menghantar bantuan ketenteraan kepada Singapura. Dalam perbincangan yang dikendalikan oleh Ketua Turus Yitzhak Rabin, dengan kehadiran Timbalan Ketua Turus dan Pengarah Bahagian Operasi , Ezer Weizmann, telah diputuskan untuk melantik Major General Rehavam Ze’evi, ketika itu Timbalan Bahagian Operasi, bertanggungjawab untuk membina tentera Singapura. Ze’evi (digelar”Gandhi”) melawat Singapura secara rahsia dan memulakan persiapan sekembalinya. “Gandhi ingin membentuk tentera Singapura yang ideal, sesuatu yang kita tidak buat disini”, menurut Carmel. “Dengan tidak membentuk Kementerian Pertahanan dan Staf Jeneral, Gandhi mencadangkan organisasi bersepadu, struktur yang lebih ekonomi. Jadi tidak akan ada terlalu ramai jeneral dan terlalu sedikit askar biasa”

18. Ze’evi melantik Elazari, yang bekerja dibawahnya dalam Bahagian Operasi, sebagai mengetuai kumpulan pembentukan. Lieutenant Colonel Yehuda Golan, ketika itu mengetuai divisyen armor (dia bersara dari tentera Israel berpangkat brigadier general), ditambah dalam kumpulan tersebut. Beberapa ahli kumpulan “menumpukan dalam persiapan untuk membina kem tentera”, menurut Golan. Pada mulanya mereka mereka menghasilkan buku “Brown Book,” berkatian doktrin peperangan, kemudian buku “Blue Book,” mengenai pembantukan Kementerian Pertahanan dan badan perisikan. Brown Book telah diterjemah ke Bahasa Inggeris dan dihantar ke kerajaan Singapura. Pada Oktober 1965, perwakilan tentera dari Singapura tiba di Israel.
Berbalik kepada isu sebenar yang dibincangkan - untuk mengalihkan isu ini dari perhatian rakyat Indonesia, mereka akan cuba mencari isu lain agar rakyat Indonesia lebih fokus pada isu yang mereka cipta. Maka dengan itu, wujudlah isu sekarang, konfrontasi Malaysia-Indonesia. Melalui media sekular di Indonesia, mereka terus berusaha agar rumpun Melayu berbangga dengan identiti negara masing-masing. (Hinggakan satey, lemang, batik dan ikan juga dijadikan isu hingga mahu berperang)
Penyusupan jarum-jarum Zionis di Malaysia juga bukanlah perkara baru. Tahun 2010, mantan Timbalan Perdana Menteri Malaysia yang juga Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim, pernah memdedahkan fakta tentang kewujudan agen Zionis di ibupejabat Perseketuan Polis Malaysia. Beliau bersama beberapa kelompok Muslim lain di Malaysia, telah mendakwa memiliki dokumen yang menunjukkan bahawa kemungkinan wujudnya agen Zionis di dalam strategi informasi negara lewat perusahaan kontraktor bernama "Osiassov", yang melaksanakan projek pengembangan sistem komunikasi dan teknologi di ibupejabat polis Malaysia. Datuk Seri Anwar Ibrahim menjelaskan bahawa perusahaan "Osiassov" berdaftar di Singapura tetapi berpangkalan di Israel. Menurut Anwar lagi, kehadiran dua bekas panglima tentera Zionis di perusahaan yang berkaitan, adalah dibawah pengetahuan petugas polis senior Malaysia dan Menteri Dalam Negeri Malaysia sejak zaman Syed Ahmad Albar.

Percayalah, jika Muslim Melayu tidak kembali ke ajaran Islam sejati, tidak akan ada ruang pada nasionalisme yang berkiblatkan bangsa, benih permusuhan itu akan selalu muncul, walau kedua-dua buah negara makmur dan sama-sama beragama Islam.

Maka dengan itu, bersatulah bangsa Melayu-Muslim. Bersatulah diatas Panji Islam yang akan membuka jalan tegaknya dienullah ini di tanah perjuangan kita, tanah Melayu Darussalam. (pz)

nota : Diterjemahkan dari artikel asal di EraMuslim.com dan Indiadefence.
Share this article :
 

+ ulasan + 3 ulasan

Anonymous
16 October 2011 at 10:49

Salam sejahtera buat Macjay,
Dah lama Macjay x post cerita baru, tunggu punya tunggu baru mucl he3.

Anonymous
25 October 2011 at 00:02

Salam..Sblm pergi ke Malaysia,sy ingin menyentuh perkembangan di Timur tengah..
Keadaan ditimur tengah kini dikatakan bahawa ianya sebagai permulaan Abad kpd Islam..
Namun begitu sy merasa masih terlalu awal utk menerimanya dan masih berhati-hati krn domino masih lg berjatuhan dan tidak tahu apakah jatuhan yg terakhir itu menimpa kita atau pihak lain..
Ingat bahawa perncangan Yahudi itu memakan masa beratus tahun dan adalah sgt tidak bijak jika kita membuat kesimpulan terlalu awal..
Kematian Ghadaffi diraikan oleh seluruh Libya ttp bagaimana dgn penglibatan NATO dlm isu ini..Sesuatu yg tidak betul sedang berlaku..Ianya akan menyebabkan Kecelaruan yg lbh besar dan lbh hebat lg spt mana yg pernah berlaku di Afghanistan..
Mesir pula pd sy sy anggap sebagai keluar dari mulut buaya,masuk pula ke Mulut Naga..
Apa tidaknya Iran awal2 sudah mengucapkan Tahniah kpd peduduk Mesir..Ingatlah bahawa Mesir itu dahulunya Negara Syiah ttp dibebaskan oleh Sulaiman Al-Ayubi..Kini Mesir sedang dijamah perlahan-lahan oleh Iran tanpa mereka sedari sedikit masa lg spt mana yg mereka telah lakukan pd Iraq..
Laporan dari Ulama Sunni mengatakan dlm tempoh 5 Tahun seramai 100 ribu penganut Ahlul Sunnah Wal Jamaah telah terbunuh..
Perancangan Yahudi begitu rapi dan hampir tiada kelemahan pd mata Zahir..
Maka kini utk mengenal saudara seagama adalah pd Mazhab yg empat,jika lain darinya maka berwaspadalah krn ranjau menunggu dilangkahan seterusnya..
Perhatikan dgn cermat mengapa negara2 yg mengelilingi Israel kini sedang bergolak..Jawapannya mudah krn Israel sedang bersiap sedia utk menjadi Kuasa Dunia krn menurut pemerhatian sy pd Tahun 2012 ini akan menyaksikan kejatuhan sistem Kapitalism di Amerika dan Eropah..
Lalu manusia sedang menunggu sistem yg akan menyelamatkan manusia dari kehancuran..ingatlah yg dinantikan itu ada 3 watak semuanya iaitu Imam Al-Mahdi,Dajjal dan Nabi Isa..
Dari suasana yg berlaku sekarang,Israel sedang bersiap-siap utk menanti Dajjal,umat Islam masih lagi bercakaran diluar sana,maka kehadiran Dajjal akan tertangguh,cuma Israel akan mengalami Tahun2 cemerlang dlm tempoh paling lama pun 10 tahun menurut sangkaan sy..namun ianya masih lg belum Mutakhir dan usah bergantung dgn pendapat sy buat masa ini..Rujuklah Hadith2 dari Atsar para sahabat2 Rasulullah s.a.w dan perhatikan dgn cermat perkembangan dunia sekarang ini supaya kita mendapat gambaran yg lbh jelas..
Malaysia pd sy sudah tidak selamat dari segi risikan krn kepentingan Amerika bertaburan disini..
Hanya Akidah dan Ijtihad para ulama2 Sufi yg harus kita pegang,krn agamawan Moderat sudah semakin kurang adab dlm berlisan dan mencela satu sama lain..
Dekatkan diri dgn kelompok Jemaah yg cintakan Sunnah Rasul wlwpun terdapat beberapa kelemahan pd diri mereka ttp Ijtihad mereka masih belum ternoda dgn permainan dunia yg hanya mementingkan Kuasa yg membinasakan umat dari segi penyatuan..

2 November 2011 at 14:19

Cukup menarik..kalau ada yg cucuk jarum alamatnya makin menjadi hangat hubungan Indonesia-Malaysia...
Kaki Datuk Siti Nurhaliza

Post a Comment
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MacJay.Net - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger