Mesej Tersirat Filem Avatar

Saya tertarik untuk mengupas mengenai isi plot filem Avatar yang begitu dipandang tinggi oleh kebanyakan pemerhati filem baik dari Barat mahupun dunia Islam. Ketika orang lain melihat kehebatan teknologi hebat Hollywood - Century Fox yang seakan berjaya menggambarkan 'syurga' kehidupan 'alien' bernama Avatar itu - dengan pemandangan seperti taman-taman tergantung yang sangat indah - saya pula melihat dengan penuh prejudis dan cuba mengenalpasti simbol-simbol 'perang' Illuminati seperti biasa.

Zombies Di Bukit Utama Pada 2 Februari 2013

Lebih dari itu, saya cuba kaitkan dengan filem pertama dalam plot "2012", maka akan ditemui beberapa simbol Illuminati dalam filem 3 kali ganda lebih mahal dilaburkan mereka dari plot "2012". Bagi saya, jika "2012" mereka mendedahkan impian sebenar mereka, maka "Avatar" mendedahkan kaedah mereka menuju ke arah itu.
Lukisan terkenal Michelangelo "The Sistine Chapel" di Vatican yang retak dalam "2012". Adakah benar ini gambaran Adam menyentuh tangan Tuhan atau sebenarnya gambaran alam manusia berhubungan dengan alam ghaib (syaitan) - sebagaimana digambarkan Avatar - sebagaimana juga isyarat 2 piramid bertemu membentuk logo Zionis Israel.
Israel Raya antara dua garisan biru iaitu Tigris dan Nil

Lagi penemuan saya - kepala Lucifer - membenarkan apa yang dikenalpasti oleh Rijiko :
Sumber: Rijiko
Uniform dalam filem Avatar : The five pointed Pentagram = The Eastern Star of Satanism. "The Eastern Star" is also the name of a female Masonic order by the same name, in which James Cameron's wife is a member. More of AVATAR`s Satanic Illuminati symbology expressing their afilliations to Lucifer/Satan. (tribute kepada Rijiko)

The occultic meaning of the word "Avatar" is really Lucifer/Satan. The entire Movie/Entertainment industry is a well financed satanic psychological war operation being executed upon the public right before their eyes. Just like all the other Illuminati controlled industry, the Movie/Entertainment industry is a tool designed to advance their agenda of a "New World Order" and the deceptions that come along with it. In the satanic Illuminati occult dogma, the term "AVATAR" represents their coming Anti-christ, and is the Illuminati occult representation of Satan incarnate.

The Illuminati believe that through science they will be able to genetically produce a "Body" or "Host" that can then be possessed by the actual spirit of Lucifer/Satan.

This "host" that the spirit of Satan will inhabit is called the "AVATAR"

James Cameron has actually named his entire film project based around the satanic doctrines of demonic possession and modern DNA manipulation, in which the Illuminati seek to bring about the "New Age Humanoid", or demonically possessed biological human entity.

The Satanic practice of genetic merging of Animal and Human DNA.

These Illuminati funded scientists are actually genetically manufacturing nitemares such as dogs with human feet, and mice which can talk etc (lihat link berikut).

Juga link berikut dan berikut mengenai projek ala-Avatar yang telah DIWUJUDKAN sedikit demi sedikit.
"Avatar" berjaya menghantar mesej kepada penonton bahawa "makhluk asing" ciptaan mereka itu mempunyai kehidupan yang tersendiri, bahkan kehidupan mereka tampak lebih 'indah' seperti di syurga.

Sesiapa yang menyaksikan "The Arrival" sudah pasti mampu meneka mesej tersirat Illuminati melalui proksi mereka Madonna dan ramai lagi yang menggambarkan indahnya dunia syaitan dan beruntunglah mereka yang telah 'dikawal mindanya' (mind control seperti alat mesin khas "remote body" yang digunakan oleh Jake Sully dalam Avatar) sehingga mahu terus hidup di sana.
Majoriti filem freemasonic-director, James Cameron - selain filem terakhirnya Titanic dan True Lies - adalah bersifat "anti-human". Mereka yang tidak mengenali James Cameron dalam filemnya sebelum ini sukar untuk mengenalpasti mesej missing puzzle yang beliau sempurnakan dalam Avatar. Kenalilah James Cameron di sini.

Avatar membuktikan bagaimana "alien" dicipta sebagai 'hero' dalam filem ini untuk membunuh "bad humans" yang cuba memusnahkan kehidupan semulajadi mereka. Inilah mesej dan dogma Illuminati iaitu :
"humans" are a disease that is threatening all the trees and bio-life systems on earth. Therefore, according to the Illuminati, humans are to be eliminated by culling over half of this world's population to prepare for the Illuminati's version of the "NEW AGE HUMAN" (New World Order)."
Kenapa latar belakang filem-filem James Cameron berwarna biru?
Speaking of blue, one of the primary colors of the Order of the Eastern Star is the color blue and this color is literally painted all over Avatar. The color represents the first three degrees of Freemasonry, known as the blue degrees and also signifies the ruling bloodline. This color is clearly seen throughout Cameron’s work, whether as a writer, director or producer. (sumber di sini)

Now, according to Dictionary.com, Avatar means: the descent or embodiment of a deity to the earth in an incarnate form or some manifested shape - the incarnation of a god. This is really what the movie is all about - the projection of the Lucifer spirit into messianic form. The manifestation of the Luciferian spirit, whenever mankind tries to consciously transcend the physical reality with these methods of ascension, enlightenment and evolution, trans-humanism, reincarnation, transmigration of the souls, mind cloning and uploading, the transplantation of cellular memories and singularity. These methods of ascension, transcendence and altered states of consciousness are not part of the Divine Creative mechanism for the ether-body, therefore this will only serve to advance the Luciferian nature. (sumber : The Alien Project)
Share this article :
 

+ ulasan + 10 ulasan

22 January 2013 05:28

Salam.
Tuan minta pautan dlm blog tuan. Sy senaraikan blog tuan dalam SENARAI BLOG SEJARAH DAN AGAMA. Blog sy revolusifikiran.blogspot.com blog santai. Terima kasih.

1 February 2013 21:51

saya dah tonton the arrival, tapi masih x dapat nak cari ape ke jadah nya diorang ni buat mesej2 tersembunyi agak nya?

2 February 2013 21:50

Ooo...mcm tu..ade je otak dorang ni..

8 July 2013 14:22

Orang bodoh je yang percaya filem arrival di mana ianya menguntungkan para-para pencipta teori conspirasy ni. cth Dan Brown dan ada juga penulis terkemuka yang menulis buku tentang dajal seperti Dajal adalah USSR. Bila USSR jatuh, Sai Baba pula yang jadi Dajal. 50 bukti dikemukakan. Teori ni semua nampak logik dan berserta hadis-hadis dan ayat quran. Nampak betul, tapi tak betul. Sai baba pun dah mati. Terima lah hakikat yang islam sekarang ni tak bersatu. Takdenya yahudi duduk dalam bilik gelap dan berbincang menggunakan colgate atau kartun pokemon untuk jatuhkan islam. Diorang memang cuba jatuhkan islam, tapi bukan cara berteori macam ni. Diorang pun ada masalah negara diorang sendiri dan orang yang kononnya perasan unik ni mulalah mencipta pelbagai teori untuk dia berpegang bahawa semua orang islam baik2 belaka tak melakukan pengeboman, pembunuhan dan yang jahat kafir sahaja. Terima je lah hakikat, tak perlu nak cari benda2 tersembunyi kononnya unik. Di dalam kegilaan menyalahkan yahudi ini, tak ada kah yang fikir bahawa kehinaan dan kekalahan orang Islam adalah kerana diri mereka sendiri? dan yang paling gempaknya, ada kawan aku kata di malaysia ni di mana-mana ada spy yahudi n Tun Dr M tu Fremason tahap 33 (Tahap paling tinggi) keh keh keh..apa punya tur la..

8 July 2013 14:28

Kenapa kena percaya teori konspirasi? Kita percaya teori konspirasi kerana kita lemah. Kita percaya teori konspirasi kerana dalam hati sanubari kita ingin “percaya” pada sesuatu, walau benda itu karut sekalipun. Kita nak percaya bahawa wujudnya satu “gambaran besar” di dunia ini, dan jika gambaran besar itu kehilangan bibit-bibit tertentu, kita mahu isikan kekosongan itu dengan jalan cerita kita sendiri (ini adalah motivation orang mencipta teori konspirasi)

Orang kuat tak perlu teori konspirasi. Orang Yahudi yang menguasai politik dan kuasa ketenteraan di Middle East tak perlu sebar-sebarkan teori konspirasi yang pelik-pelik untuk santapan rakyat meraka. Orang Arab yang lemah dan berpecah belah yang sibuk menyalahkan yahudi untuk semua kekurangan mereka.

Rokok? salah yahudi. Bukan salah budaya arab yang ketagih khat dan tembakau. TV? salah yahudi lagi. Bukan salah orang arab yang suka berhibur dan suka kepada rancangan hiburan barat yang bermutu tinggi (berbanding rancangan tempatan mereka). Pendek kata, semua salah yahudi, sehingga Pokemon pun adalah senjata yahudi menyerang akidah umat Islam. Nasib ko tak tuduh cerita Usop Sontorian ke, Upin-Ipin ke, semua filem di Malaysia ni adalah Gambaran Illuminati..keh keh keh

8 July 2013 16:51

Contoh teori konspirasi yang terbaik ada di Malaysia ni, cuba tengok politik kita. Mana-mana pengikut yang tak dapat terima hakikat yang pemimpin mereka dulu pernah melakukan kesilapan, mula mencipta pelbagai teori. Manusia yang perasan unik ni mula mencipta teori dan mengemukakan bukti2, serta contoh-contoh penyamaran luar negara dan lain-lain lagi.

Untuk apa mereka berbuat demikian? agar mereka dapat berpegang apa yang ingin diorang percaya, dan ingin orang lain pun percaya. Iaitu percaya yg pemimpin mereka tidak pernah melakukan kesilapan pada waktu dulu. Padahal teori tersebut hanyalah sesuatu yang bermain di dalam otak mereka sahaja yang ingin percaya apa yang mereka percaya.

Dan sesungguhnya dan sebenarnya itu hanya teori sahaja, dan tak ada bukti nyata.

Dan orang yang percaya terhadap teori tersebut merupakan orang yang tidak dapat terima hakikat dan tidak berpijak pada bumi yang nyata.

Anonymous
16 August 2013 01:56

bukan macam tu maharaja kegelapan .. tapi apa yg baik or positive thing in the arrival ptut kita ambik .. kepercayaan keyakinan or kepercayaan seseorang lain2 .. sama dengan iman betol x?? sebbab tu kita semua patut muhasabah diri dan jangan terlalu taksub sebab nanti kita akan jadi sonsang baik kita rujuk kepada orang yg lebih tahu contoh ustaz,ulama atau orang yg lebih tahu pasal ilmu agama .. sebaik2 nak nelajar adlah berguru dgn yg betol2.. saya pown tngk the arrival tapi tengok hanya untuk menambah pengetahuan..

Anonymous
16 August 2013 01:59

bukan kita nak salahkan yahudi atas sumuya kelalaian sendiri tapi kita juga tidak boleh salahkan umat islam seratus peratus .. betul uat islam susah untuk bersatu tapi atas sbb ape ? krn diri kita yg hanya mengmbil sambil lewa ..

Anonymous
19 August 2013 21:38

Aku pulak tgk cerita ini dgn simple mind, aku rasa kebanyakan mcm tu.

manusia yg serang tu anggap mcm amerika la. mmg amerika pun / USA tp kalah melawan semangat org2 tersebut. jadi disitu ada point positif sebenarnya..

TQ

Post a Comment
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MacJay.Net - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger