Konspirasi Dunia - Harry Potter and the Deathly Hallows?

Dalam sekuel filem ke tujuh yang juga merupakan siri penamat kepada pengembaraan ahli sihir remaja ini, Harry Potter terpaksa berdepan dengan cabaran terbaru apabila dia harus mengumpulkan kesemua Horcrux yang mengandungi nyawa Lord Voldermort, sebelum berupaya menghapuskannya.

Memang sukar bagi Harry kerana dia sendiri tidak tahu di manakah benda itu berada serta bagaimana mahu melakukannya. Namun itulah misi yang harus dilakukannya dalam siri ini.

Sesudah 13 tahun sejak buku pertama dilancarkan dan sedekad selepas kemunculan filem pertamanya, Harry, Hermione Granger (Emma Watson) dan Ron Weasley (Rupert Grint) masih berada dalam lingkungan dunia sihir mereka. Tetapi kali ini lebih lebih jelas matlamat dan arah tuju mereka, malahan, ketiga-tiganya kini semakin hampir untuk bertarung dengan musuh tradisi, Voldermort (Ralph Fiennes). 

Demikianlah sedikit ulasan mengenai filem Harry Potter and the Deathly Hallows part 1 yang baru ditayang sejak beberapa minggu lalu. Namun apa yang ingin saya ulaskan secara ringkas dalam artikel MacJay.Net kali ini adalah mengenai 'mesej separa sedar' yang cuba disampaikan oleh 'tangan-tangan ghaib' melalui filem blockbuster ini.

Di alam maya, banyak forum atau blog-blog Inggeris yang sibuk membincangkan tentang satu simbol yang diterjemahkan melalui filem Harry Potter. Rata-rata pelayar alam cyber ini, menyamakan simbol tersebut dengan simbol pertubuhan rahsia Yahudi, Illuminati. Simbol tersebut disampaikan melalui watak yang dipegang oleh aktor Rhys Ifans (Xenophilius Lovegood). 
Simbol segitiga sememangnya boleh dilihat dengan jelas oleh penonton. Walau bagaimanapun, apabila diteliti terdapat sedikit perbezaan pada bahagian tengahnya. Lihat gambar dibawah.
Ia sebenarnya tidaklah terlalu sukar untuk memikirkannya (perbezaan kecil pada kedua-dua simbol). Seperti yang kita tahu, Illuminati dan lain-lain pertubuhan rahsia Yahudi gemar bermain dengan simbol-simbol. Mereka juga gemar menyampaikan 'mesej separa sedar' kepada manusia diseluruh dunia sebagai salah satu kegiatan dakwah mereka bagi mencapai hasrat utama mereka iaitu New World Order.

Penulis lebih percaya bahawa simbol Deathly Hallows ini lebih menyerupai simbol Peace. Simbol ini berasal dari simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan Yahudi. Simbol ini telah digunakan oleh Yasser Arafat (Bekas Presiden Palestin), Richard Nixon (Bekas Presiden amerika) dan Winston Churchil (Bekas Presiden Amerika). Lambang kedamaian pada tangan sebenarnya simbol gerakan Illuminati. 
Tanda “v” mempunyai pelbagai sejarah. V (tanda tangan) adalah tanda huruf Roman yang bermaksud nombor 5 dan Adam Weishaupt menggunakan simbol ini dalam gerakan rahsianya iaitu Illuminati (pertubuhan Yahudi). Ahli-ahli Illuminati akan menggunakan simbol ini sebagai tanda “Law of Fives” (Hukum Lima). 

Di dalam tulisan Yahudi, huruf V (Van) bermaksud ‘Nail’ (Kuku). The Nail adalah salah satu tanda rahsia Syaitan yang digunakan dalam upacara penyembahan berhala. Syaitan ingin membiarkan kita tahu bahawa itu adalah tanda kegemarannya. Anton Lavey, pengasas Church of Satan (Gereja Syaitan), menggunakan simbol PEACE sebagai latar belakang mimbar upacara penyembahannya.Salah seorang penyelidik menegaskan, simbol PEACE adalah dari simbol kumpulan Yahudi yang anti Kristian (antiChrist). Mereka mengambil salib kristian dan mematahkannnya ke atas dan menerbalikkannya ke bawah. Tanda 3 palang yang menghala ke bawah membawa maksud ; Past (Palang kanan), Present (Palang tengah) dan Future (Palang kiri).

Bagi mendapatkan gambaran yang lebih jelas berkaitan persamaan simbol ini lihat kombinasi gambar-gambar dibawah. [bermula dari atas - kiri ke kanan ; klik untuk besarkan]
-sumber- 

LATAR BELAKANG J.K ROWLING

Nama sebenarnya ialah Joanne "Jo" Murray. JK Rowling ini adalah nama penanya. Dia dilahirkan di Chipping Sodbury, England pada 31 Julai 1965. Semasa kecil minatnya dalam bidang penulisan sudah terserlah apabila dia telah menulis cerita pada usia 5 tahun. Ketika dia berusia 4 tahun, keluarganya berpindah Winterbourne dan di sinilah dia mempunyai seorang jiran bernama Potter yang kemudian dijadikan nama watak utama bukunya.
Kahadiran mereka telah diterima secara terbuka oleh Raja Scotland masa itu iaitu, Robert de Bruce. Dan mereka telah mewujudkan pertubuhan rahsia dari sisa-sisa Knight Of Templar itu yang dikenali sebagai Freemason. Mendukung misi yang sama, tetapi nama yang berlainan. Sehingga ke hari ini, Freemason telah mengawal dunia dari segala aspek ekonomi, saintifik, ketenteraan dan banyak lagi. Pertubuhan rahsia ini berselindung di sebalik Pertubuhan Persaudaraan dan ahlinya terdapat di seluruh dunia, termasuklah di Malaysia sendiri. Edinburg adalah kota terletak di barat Scotland. Kota ini adalah tanah penyelamat pendatang atau pelarian Knight Of Templar yang telah diburu oleh Pope Clement V dan Raja Philip (Raja Perancis) pada 1307.Pada ketika ini, Scotland adalah satu-satunya wilayah di Eropah yang berada di luar kekuasaan Vatican dan tanah inilah yang paling sesuai dipilih oleh Templar untuk tmenyelamatkan diri dan meneruskan agenda rahsia mereka.

Mungkin ada di antara pembaca yang sudah dapat mencantumkan kata kunci ini, mungkin ada yang masih mencari-carinya. Tidak mengapa, mari sama-sama kita menyelesaikan kata kunci ini. Dari maklumat-maklumat di atas, di sini kita dapat 2 kata kunci iaitu :
Pertama (1) Dia cuba melanjutkan pengajian ke University Of Oxford tetapi gagal dan kemudian telah melanjutkan pengajian di University Of Exeter mengambil jurusan Bahasa Perancis. Selepas berpisah dengan suami pertamanya, dia membawa membesarkan anak perempuannya seorang diri dan menumpang di rumah adiknya, Diana di Edinburgh, Scotland. Dan di Edinburg jugalah dia telah menyiapkan buku Harry Potter pertamanya, Harry potter And Philosopher's Stone.
Kedua (2) University Of Exeter. Mungkin rata-rata kita menganggap Light itu adalah ilmu tetapi dalam paganism-codex light itu adalah Lucifer/ Iblis. yang bermaksud K Rowling pernah menuntut di sini selama 4 tahun. Jika kita lihat moto universiti ini sendiri :
"We Follow The Light. Lucem Sequimur"
Jadi jelaslah di sini JK Rowling bukanlah ibu tunggal yang berbakat menulis cerita kura-kura dan arnab, tetapi jauh lebih hebat dari itu. Dengan pengetahuan yang ditimba semasa di universiti beliau telah memasukkan unsur-unsur Masonic dan Kabbalah dalam cerita fantasi rekaannya itu. Karyanya boleh diibaratkan seperti 'The Handbook Of Occult' tetapi dalam versinya sendiri dengan lebih 400 juta naskhah terjual di seluruh dunia. Novelnya begitu banyak istilah sihir, simbol, binatang dan ritual okultisme sihir seperti Minerva McGoganall, Mirror Of Erised, Quidditch dan banyak lagi. Secara tidak langsung mendedahkan kepada kita tentang sihir-sihir yang dilarang oleh Allah.

Simbol tersebut telah diterjemahkan oleh pengarah ke dalam hasil karya JK Rowling menerusi sebuah filem yang menjadi santapan seisi keluarga. Melalui 'mesej separa sedar' (saya maksudkan disini ialah novel, game, filem) agen-agen Dajjal ini cuba untuk menanamkan unsur masonic, satanic ke dalam minda penonton. Fokusnya tentu pada kanak-kanak kerana filem ini sendiri pada siri pertamanya mengisahkan mengenai pengembaraan sekumpulan kanak-kanak terpilih ke dalam satu dunia baru (sihir). Penyerapan unsur Satanic di dalam produk-produk Hollywood bukanlah sesuatu yang baru, kerana sebelum ini, beberapa siri animasi seperti Spongebob dilihat mempunyai unsur Satanic. 

PELAKON BERKETURUNAN YAHUDI DALAM HARRY POTTER

Beberapa orang pelakon filem Harry Potter juga telah dikenalpasti mempunyai darah keturunan Yahudi antaranya ialah Daniel Radcliffe, Halena Bonham Carter dan Jason Isaac.
Pada tahun 2005, antara 29-31 Julai, kira-kira 250 orang peminat Harry Potter telah berkumpul di Reading Universiti, Britain, bagi mendiskusikan bahawa "Harry Potter adalah seorang anak lelaki Yahudi". Pengacara majlis, Amy Miller mendakwa bahawa Harry Potter mempunyai satu nama Yahudi , “has a yiddishe neshama” yang bermaksud seorang anak lelaki Yahudi yang baik. “Dia memang tidak mengenakan topi khas Yahudi, tidak bersekolah di Hebron, atau tidak melaksanakan kosher (makanan Yahudi), tapi dia sangat peduli terhadap orang lain, baik, dan mempertahankan keyakinannya. Ini adalah gambaran tentang sikap Yahudi yang sesungguhnya”.

<div class="yt-alert yt-alert-error yt-alert-player yt-rounded"> <img src="http://s.ytimg.com/yt/img/pixel-vfl3z5WfW.gif" class="icon master-sprite" alt="Alert icon"> <div class="yt-alert-content"> You need Adobe Flash Player to watch this video. <br> <a href="http://get.adobe.com/flashplayer/">Download it from Adobe.</a> </div> </div> Berikut adalah beberapa buah gambar yang boleh kita perhatikan secara mendalam isi tersiratnya :
Share this article :
 

+ ulasan + 12 ulasan

9 December 2010 09:16

mcm² muslihat dorg skrg =_=

thanks for dropping by my blog ^_^

14 December 2010 10:05

askum sahabat artikel yg baik tetapi saya harap kita perlu fokus pada menerangkan illumunati satu ancaman saya berpendapat mereka sengaja membiarkan kita menjumpai simbol2 ini supaya kita menerangkan dgn lebih mendalam lagi maksud simbol2 ini... lihatlah kita terperangkap dan secara x langsung menjadi pendakwah bagi mereka apa2 pun saya adalah rakan seperjuangan anda cuba memberi komen membina jgn terasa hati saya percaya dajjal sudah bersiap utk menonjolkan diri kerana filem2 hollywood sdg mempromosikan kemunculannya hmm... jika x keberatan leh baca entri di blog saya utk mengetahui pandangan saya tentang isu ini..

Anonymous
5 January 2011 10:23

org bkn islam memang memusuhi islam,mereka tidak duduk diam, tetapi merancang strategi utk menghancurkan islam,so we as a muslim must be aware about this, ttg gmbaran illuminati ini kita mesti berwaspada dari segi iman dan takwa.So klau ada gmbaran mcm illuminati as simbol, kita akan dpt mengetahui ini adlh kesesatan yg mereka tonjolkan

5 January 2011 11:46

Memang bagus pandangan saudara mengenai masalah-masalah ini tetapi bagi pandangan saya ini bukan masalah besar.mungkin ada diantara saudara-saudara akan marah pada saya tetapi apa yang dilihat sekarang manusia adalah pemusnah dunia.syaitan boleh menggoda manusia melakukan kejahatan & menjadikan mereka sesat tetapi manusia diberi hati & akal untuk memilih jalan yang diredhai Allah atau yang akan membawa mereka ke neraka jahanam.Saya meminati cerita-cerita Harry Potter kerana apa yang saya nampak adalah sudut nasihat yang membuat saya mengingati Allah s.w.t.Insya Allah

7 January 2011 18:50

mmg xsahla kalaU movie luar byk letak simbol2 yg berkaitan iluminati niee...

Anonymous
9 April 2011 16:42

ermm,,,mcm2 dah jd skarang nie,,kiamat pon semakin menghampri,,ape yg penting ialah istiqamah dlm bertaqwa kpd Allah,,itu yg lebih penting dan utama :D

15 April 2011 20:19

"yes it's easy to blame everything on the west, when in fact all focus should be on ourselves.."

terima kasih, peringatan yang bagus, tetapi,

memang mudah kita meletakkan kesalahan pada barat, iluminati, satanic, pergaulan bebas...tetapi sejauh kita sering lupa, islam bukan semata-mata menyalahkan, agenda paling utama, tarbiyah..

kita sebenarnya tidak perlu risau tentang tindakan kafir yang mahu menghancurkan islam, memang itu kerja mereka (rujuk Al-buruj:19), tapi yang perlu kita risaukan ialah adakah umat islam mempunyai tindakan dalam mengatasi masalah ini, itulah pentingnya tarbiyah...

tak perlulah kita sibuk salahkan mereka jika solat subuh kita pun entah ke mana...

fokus pembentukan individu muslim kan lebih utama...

Anonymous
21 April 2011 20:04

rusydi :

Umat Islam lemah kerana tidak nampak dan faham permainan kotor yahudi. Perang Jamal misalnya, lihat bagaimana fitnah (konspirasi) itu boleh/telah memusnahkan Islam

Anonymous
25 April 2011 13:41

some people like me kadang2 tak nampak muslihat2 ni. & org2 mcm sy perlu kn panduan2 n peringatan mcm ni supaya kami nampak. atleast awk ade effort utk perjelaskan perkara ni. & we Muslims should support your effort kerana ia perkara yg bagus. bukan utk kita bangun n memberontak or ape2, tapi supaya kita jadi lebih berwaspada & perbanyakkan lagi amal ibadah. dengan itu, dinding agama kita akan jadi lebih teguh. yg kafir mmg sebegitu tindakannya sejak dahulu, tapi kita perlu lah improve perisai rohani supaya tidak mudah lentok dgn rancangan mereka. Yg muslim, jgn pula menjadi marah bila ada saudara kita tunjukkan effort begini. musuh kite suka tengok kalau kita berpecah. ingat lah itu.

Anonymous
29 May 2011 09:06

aku tak jd nk kumpul harry potter..thanks

15 July 2011 00:14

It just symbol...

Org kata putrajaya pun ada symbol illumanasi..

bagi aku minda dan diri perlu betul2 kukuh. kalau dah kukuh nak symbol apa pun insyaalllah boleh ditepis.

Anonymous
11 November 2011 23:18

If you dont learn history by now you will be dead soon, know your enemies, learn and educate the youngster your children dont let this brainwashing movies corroupt our mind. Good info thanks Admin. Slm

Post a Comment
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MacJay.Net - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger